Møbeltapetserer Solveig Flor holder til på Lundamo, 4 mil sør for Trondheim. Solveig er utdannet Møbeltapetserer, møbelsnekker og interiørdesigner.

Hun tilbyr blant annet:

  • Tradisjonelt møbeltapetsererarbeid som snøring av spiralfjører og madrassering av sete og rygg.
  • Trekking av stilmøbler, retromøbler og nyere, både stoler og sofaer mm.
  • Nytt trekk på kontormøbler, behandlingsbenker m.m.
  • Tillaging av sitteputer og ryggputer etter mål. Tillaging av sengegavler.

Solveig har verkstedet sitt på Horgmoen gård, som ligger rett sør for Lundamo sentrum.  Navnet Horg eller Horgr, er en Norrøn betegnelse på et utendørs alter i førkristentid, og det var her på Horgmoen at offerstedet som gav navn til bygda, lå. Gården med sin gamle kulturhistorie, og tradisjonshåndverket hun driver med på gården, kler hverandre godt, da også håndverket hennes har en flere hundreårig historie bak seg.

 

Møbeltapetsering handler om å gi nytt liv til gamle og nyere, gode møbler.

Dagens møbeltapetsering av antikke møbler, utføres på nesten samme vis som for 400 år siden, teknikken/oppbyggingen og materialene er mye det samme. Gjordebånd/sadelgjord, fjærer, snører av hamp, strie, gress, lerret m.m.

Om grunnlaget i et møbel er slitent og ødelagt, ligger den store og tidkrevende jobben under møbelstoffet. Å skifte ut gamle gjordebånd og snøre nye fjærer i fjærehuset er god trening til armer. Så skal det ferdige resultatet dekkes til med kraftig strie før den nye madrassen bygges opp med tørket Alfagress. Vulst i fremkant må tillages og avsyes før gresset fylles i og komprimeres med seilgarn. Fasongstrie skal festes og håndsys, gråvatt rives og legges på for å lage ei fin og god sitte-flate, før til slutt bomullslerret eller dacron trekkes over. Alt dette må utføres før en kan begynne på selve kakepynten, som er møbelstoffet.

Livslang beundring

Solveig sin beundring for gammelt håndverk, kvaliteten i materialvalg og utførelse har fulgt henne gjennom hele livet. De siste 10-årene har det etter hennes mening gått bratt nedover når det gjelder kvalitet og utførelse av nyproduserte møbler. Materialer som brukes er ofte hurtigvoksende og porøse, finéret er blitt vesentlig tynnere, og sammenføyninger av deler er lite holdbart. Det må sies at dette gjelder ikke alle nyproduserte møbler, men generelt. Skal en skaffe seg et kvalitetsmøbel i dag, koster det deretter. Derfor, er det vel anvendte kroner å få restaurert et eksisterende kvalitetsmøbel. og ikke minst er det miljøbesparende.


Forbruket av møbler har mer enn tredoblet seg de siste tretti årene

I snitt forbruker hver nordmann 64,9 kg møbler årlig. Det tilsvarer 5,4 tonn i løpet av et helt liv. I tillegg til å innrede huset og hytta, kjøper vi også enorme mengder kontormøbler i Norge. Offentlige virksomheter kaster årlig over 7.000 tonn brukbare kontormøbler. Disse brukbare møblene har en verdi på minst 100 millioner kroner i året! 1 av 4 kontormøbler som kastes, er faktisk i helt brukbar stand, og kunne med enkle grep være brukt om igjen. Med utgangspunkt i normal bruksverdi på kontormøbler innebærer det at vi kaster kontormøbler til en verdi av minst 500 millioner kroner i året. (Kilde: fremtiden i våre hender)

Utvalget i verkstedet

Verkstedet har et godt utvalg av kolleksjoner med møbelstoff, skinn, skai og pvc.
Her finner du bekledningstoff laget av både naturfiber og syntetiske fibrer. Flere av stoffene som er laget i kunstfiber er produsert av gjenbruksmaterialer.

Velkommen til et besøk i verkstedet på Horgmoen!
Har du spørsmål og vil ha et prisoverlag på utførte tjenester så send gjerne en mail med bilder av møbelet fra flere vinkler.
En prissetting av jobben kan være litt unøyaktig, da det noen ganger dukker opp overraskelser ved ribbing av møbelet, men en omtrentlig pris gir Solveig gjerne.

Gode råd om materialvalg og farger følger med et ev. oppdrag, som interiørdesigner er hun godt kvalifisert til dette.

Kontaktinformasjon:

Solveig Flor
Lundamovegen 648 7234 Lundamo.

Tlf. + 47 994 995 90 Mail: solveig@flordesign.no