Om oss

Resirkulert, ureist og etisk

Vi som står bak Re:skap er damer full av kreativitet, håndlag og et ønske om å utgjøre en forskjell. Vi høster fra vår egen skog, og vi samarbeider med andre aktører om gjenbruk av materialer som vi henter lokalt. Det ferdige produktet lager vi der vi bor før det selges videre til deg som kunde.

VÅR HISTORIE

KRAFTKOLLEKTIVET OG RE:SKAP

Kraftkollektivet er en virksomhet innen håndverk, kunsthåndverk og naturbruk startet av Anne Sørtømme og Laila Grøtan i 2022. Det skjedde etter et ønske fra begge to om en bærekraftig attåtnæring tilknyttet egne gårdsbruk og ressurser. På grunn av både helseutfordringer og andre store omveltninger i livene våre, var det også et ønske om en arbeidssituasjon som gir fleksibilitet og frihet i å være vår egen sjef. Summen av dette førte oss til ideen om Kraftkollektivet. Med kraften i oss selv og et ønske om å skape noe verdifullt sammen med andre likesinnede, ble ideen etter hvert til virkelighet.

Gårdene Grøtan og Nordgarden Sørtømme har over middels store utmarkseiendommer. Med andre ord har vi god tilgang på eget ureist trevirke og andre naturmaterialer, og vi baserer oss i tillegg på gjenbruk av materialer. Vi tar imot og samler inn rivningsmaterialer, rester fra byggevirksomhet og andre gjenstander som er kassert. Disse materialene blir så redesignet til nye produkter. Kollektivet drifter butikken Re:skap hvor disse produktene selges.

Bakgrunnen for ideen bak Kraftkollektivet var et behov for en bigesjeft som var skreddersydd spesifikke helseutfordringer og store omsorgsoppgaver. Kreftsykdom og andre store belastninger over tid, gjorde at det oppstod nye behov for tilrettelegging i hverdagen. Tilrettelegging i form av et deltidsarbeid som ikke var kognitivt krevende, som ga fleksibilitet og samtidig hadde et kreativt og skapende aspekt ved seg. Etter en tid i tenkeboksen og i snekkerbua ble altså Kraftkollektivet og Re:skap født.

Anne så at hun ikke var alene om et slikt behov, og ante derfor et potensiale i å koble flere sammen i et nettverk. Vi tror at med fellesskap og felles markedsføring kan vi oppnå mye. I Re:skap og Kraftkollektivet ligger det også store muligheter i å utnytte restarbeidsevne og inkludere mennesker som ellers ikke er tilknyttet arbeidslivet. Med andre ord har konseptet en dimensjon av sosialt entreprenørskap i seg.

Kraftkollektivet tilbyr også diverse tjenester innen reparasjoner og restaurering.

Med kraften i oss selv og et ønske om å skape noe verdifullt sammen med andre likesinnede, ble ideen etter hvert til virkelighet.

ANNE SØRTØMME

Gründer i Kraftkollektivet og Re:skap